Jinekomasti Ameliyatı
Özetle Jinekomasti;
- Ergenlikteki erkeklerde görülen meme bezi büyümesi %90’ı kendiliğinden normale döner.
- Ergenlikten sonraki dönemde görülen meme büyümeleri genellikle kendiliğinden düzelmez.
- Meme bezi büyümesi tek taraflı ve ağrısı yok ise mutlaka araştırılmalıdır.(Mamogafi,ultrasonogarafi,gerekirse biyopsi)
- Meme Bezi büyümesi iki taraflı ve uzun süreden beri varsa araştırma yapmak gerekmez.
- Ergenlik çağında görülen erkek meme bezi büyümelerinde beklemek veya medikal tedavi uygulamak ilk seçenektir. Bu dönemdeki hastaların %5-10 kadarında cerrahi tedavi uygulamak gerekir.
- Ergenlik sonrası dönemde görülen erkek meme büyümelerinde beklemek genellikle bir sonuç vermez. Bu dönemdeki hastaların tamamına yakınında ilk seçenek cerrahi tedavidir.
- Erkeklerdeki meme büyümesinin tedavisinde : 3D lazerlipoliz, Vaserlipo ve açık cerrahi gibi metodlar kullanılır.
Tedavi mutlaka bu konuda deneyimli, profesyonel bir doktor tarafından, iyi bir klinikte gerçekleştirilmelidir.
Jinekomasti, hastalar üzerinde güçlü fiziksel ve psikolojik etkilere sebep olan bir rahatsızlıktır. Erkek meme büyümesi şeklinde bilinen bu durum, hormonal değişimler başta olmak üzere çeşitli sebeplerle görülebilir. Ergen erkekler söz konusu değilse, büyüme genellikle müdahale olmadan düzelmez. Jinekomasti ameliyatı, büyümüş meme dokusunu normal hale getiren cerrahi bir işlemdir. Dr Arif Eroğlu bu işlemi deneyim ve uzmanlıkla gerçekleştirir.
Nedir?
Jinekomasti, erkek çocuklarda veya erkeklerde meme bezi dokusunun miktarında bir artıştır. Östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliği buna neden olur. Jinekomasti bazen eşit olmayan bir şekilde bir veya her iki memeyi etkileyebilir.
Jinekomasti ameliyatı, doğumda erkek olarak belirlenen bir kişide meme dokusunun boyutunun küçültülmesi için yapılan bir işlemdir. Bu ameliyata erkek meme küçültmesi de denir. Jinekomasti (genişlemiş erkek meme dokusu) olan kişilere yardımcı olur.
İnsanlar göğüslerindeki fazla doku ve yağın alınması için bu işlemi tercih ederler. Jinekomasti ameliyatı öz imajınızı ve güveninizi geliştirebilir. Pek çok kişi, ister kıyafetle ister gömlek giymeden olsun, görünüşlerini güzelleştirmek için bu işlemi yaptırmaya karar verir.
Bu prosedür liposuction, ameliyat veya her ikisini birden içerir. Sağlayıcınız sizin için doğru olan tekniği önerecektir.
Yalancı Jinekomasti Nedir?
Psödojinekomasti, bilinen adıyla “yalancı jinekomasti”, erkek meme bölgesinde, meme uçlarının arkasında, çevresinde ve altında aşırı yağ (yağ) dokusunun bulunduğu bir durumdur. Yalancı jinekomasti, erkek göğüslerinde bez dokusunda değil, yağ dokusunda artıştır.
Yalancı jinekomastinin ilk tedavisi kilo kaybıdır. Vücut yağınızı kaybettikçe göğsünüz de küçülme eğiliminde olacaktır. Çoğu erkek, kilo vermek ve göğüslerini şekillendirmek için diyet değişiklikleri ve egzersizi artırma kombinasyonunu kullanır. Ancak zaman zaman, ideal kiloya ulaşmasına rağmen problem devam edilebilir. Bu aşamada, size en uygun tedavi yöntemi belirlenecektir. Genel olarak liposuction kullanılır.
Ameliyatsız Jinekomasti Nedir?
Ameliyatsız jinekomasti, erkeklerde meme büyümesinin cerrahi olmayan çözümlerini kapsayan genel bir terimdir. Bunun için CoolScultp kullanılabildiği gibi, çeşitli ilaçlar da doktorunuz tarafından önerilebilir. Her tedavi planı kişiye özel olmalıdır, dolayısıyla size ve durumunuza en uygun çözümü bulabilmek için mutlaka bir uzmanın görüşüne başvurmalısınız.
Belirtileri Nelerdir?
Jinekomasti belirtileri şu şekilde görünebilir:
- Ağrı, özellikle gençlerde.
- Şişmiş meme dokusu.
- Hassas göğüsler.
- Giysilere sürtündüğünde hassaslaşan göğüs uçları.
Eğer aşağıdaki durumlardan muzdaripseniz, mutlaka uzman bir doktorla görüşün:
- Şişme.
- Ağrı veya hassasiyet.
- Bir veya her iki meme ucundan sıvı gelmesi. Buna meme başı akıntısı denir.
- Sert veya sert bir yumru.
- Göğüste çukurlu cilt.
Nedenleri Nelerdir?
Jinekomastilerin büyük kısmı ergenlik döneminde görülür. Ergenlik çağında % 35-65 erkekte jinekomasti sorunu bulunur. Geç ergenlik dönemine doğru bu oran % 8’lere kadar düşer. Ancak yaşın ilerlemesiyle birlikte jinekomasti görülme oranı tekrar artarak %30’lara ulaşır.
Ergenlikte görülen ve Juvenil Jinekomasti denilen bu tip meme büyümesinde neden hormon fizyolojisindeki bir bozulma ya da meme bezinde aşırı bir duyarlılık olmasıdır. Hormonal nedenlerden dolayı meme bezi yapılarında büyüme, bağ dokusu artışı ve ödem meydana gelir. Bu kişiler memede şişlik, ağrı, kanser şüphesi ve görünümden rahatsız olmaları nedeniyle doktora gelirler.
Erkeklerde meme büyümesi çoğu zaman herhangi bir neden yok iken görülür. Ancak buna neden olabilen birçok faktör de vardır:
Testosteron üretiminin azaldığı hastalıklar(Kleinfelter Send., Orşiektomi…), Östrojen üretiminin arttığı hastalıklar(Testis Tümörleri, Böbreküstü bezi tümörleri), Şişmanlık, Karaciğer fonksiyonunu bozan hastalıklar, Tiroid fonksiyon bozuklukları, Böbrek yetmezliği, bazı antidepresan ilaçlar, bazı mide ilaçları(cimetidine içeren), alkol kullanımı, marihuana ve eroin kullanımı erkekte meme büyümesine neden olabilir.
Anabolik Steroidler Jinekomasti’ye Neden Olur Mu?
Araştırmalar gösteriyor ki, steroid kullanımı jinekomastiyle doğrudan bağlantılıdır. Steroid kullanan kişilerin bu rahatsızlığa yakalanma riski, diğer insanlara göre çok daha yüksektir.
Jinekomasti, yalnızca bir haftalık steroid kullanımından sonra gelişmeye başlayabilir ancak jinekomasti gelişiminin süresi ve şiddeti kullanıcıdan kullanıcıya değişir. Ne yazık ki, durum bir kez gelişmeye başladığında bireyin vücudundaki değişiklikler kalıcı olur. Steroidleri bıraktıktan sonra bile jinekomasti devam edebilir.
Jinekomasti geliştirmeye başlayan birçok hasta, durumu kompresyon gömlekleri, haplar ve doğal takviyelerle tedavi etmeye çalışır. Bu çözümler geçicidir ve önemli ölçüde iyileşmeyi sağlamazlar. Büyümüş meme dokusu görünümünden kalıcı ve sağlıklı olarak kurtulmaanın en efektif yolu cerrahi müdahale olacaktır.
Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tedavisiz veya ilaç tedavisi ile ergenlik dönemindeki erkeklerde görülen meme bezi büyümesinin % 75’i ilk 2 yıl içinde, % 90-95’i ilk 3 yılda normale döner. Bu nedenle ergenlik döneminde görülen jinekomastide meme bezi büyümesi var ise hemen ameliyat yapmak doğru değildir. Ancak memede yağ fazlalığına bağlı büyüme var ise beklemenin bir yararı olmayacaktır
Ergenlik döneminde görülen jinekomastinin % 5-10’u ise normale dönmez. Beklenmesine rağmen meme bezinde küçülme olmamış ise çözüm cerrahidir. Ergenlikten sonra oluşan iki taraflı meme büyümelerinde ister meme bezi büyümesi olsun ister memede yağ artışı olsun tedavi cerrahidir ve beklemek işe yaramaz.
Erkeklerdeki Meme Büyümelerinin Cerrahi Tedavisi
Erkeklerde meme büyümesi cerrahi tedavi açısından 3 dereceye ayrılır :
- Derece:Meme halkası altında toplanmış bir kitle vardır. Bu kitle genellikle sert yapıdadır ve içeriğinde yağ birikimi azdır. Cilt fazlalığı oluşturmamıştır.
- Derece:Meme halkasının dışına taşan, sınırları net olarak belli olmayan, yağ dokusunda artış olan genel bir meme büyümesi vardır. Cilt bir miktar genişlemiş olsa da cilt çıkartmayı gerektirecek kadar bir fazlalık yoktur.
- Derece:Memelerdeki büyümenin devamı olarak koltuk altına dek uzanan genel bir yağlanma da vardır. Cerrahi olarak çıkartılması gereken düzeyde bir cilt fazlalığı mevcuttur.
Fakat literatürdeki bu derecelendirme pratikte o kadar önemli değildir. Çünkü bu dereceler arasında sınırlar belirsizdir ve her vakayı genelleme yapmadan kendi özelinde değerlendirmek gerekir.
Dr. Arif Eroğlu, Jinekomasti ameliyatı için genel anestezi tercih eder. Ancak problem küçükse sedasyon destekli lokal anestezi de tercih edilebilir. Operasyon genelde 1-3 saat sürer.
Meme bezi büyümesi, meme bezi büyümesinden ziyade yağ birikimi şeklinde ve cilt fazlalığı yok ise 3D Lazer lipoliz veya Vaserlipo uyguluyorum. Çok küçük bir kesi ile girilerek fazla olan yağlı doku vaser ile sıvılaştırılıp deride lazerle sıkılaştırılır.
Meme bezi ve yağ dokunun birlikte arttığı hastalarda ise vaserlipo veya 3D lazerlipoliz uygulaması sonrası meme başından girerek fazla meme dokusunu memeyi kesmeden çıkartıyorum. Hasta 3.gün işine dönebilir. Uygulama sonrası hastanın yağ fazlalığının durumuna göre 2-3 hafta süre ile korse kullanması gerekir.
Meme büyümesi, meme bezi kaynaklı olup sert yapıdaysa veya yağdan zengin ancak meme başı sarkmış ve cilt fazlalığı bulunuyorsa cerrahi olarak meme bezi küçültülür. Cilt fazlalığı varsa çıkartılır. Meme başı aşağıya sarkmışsa olması gereken yere taşınır.
Sert ama cilt fazlalığı olmayan bir meme büyümesinde operasyon sonrası ciddi bir iz kalmaz. Ama sarkmış, meme başı taşınması gereken, cilt fazlalığı olan bir meme büyümesi sonrası meme cildinde kadınlardaki meme küçültmesine benzer bir iz kalır. Hasta 7. gün işe dönülebilir. Varsa dikişler 4-5. gün alınır.
Jinekomasti Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Erkeklerde meme bezi büyümesi var ise cerrahi tedaviden önce mutlaka bunun nedenleri araştırılmalıdır. Herhangi bir neden saptanırsa öncelikle o nedenin ortadan kaldırılması sonra meme bezi büyümesi tedavi edilmelidir. Ancak sağlıklı bir yetişkinde uzun süreden beri jinekomasti bulunuyorsa uzun uzadıya bir araştırma yapılması da gereksizdir.
Meme bezi büyümesi tek taraflı ise ağrısı yok ise daha dikkatli olunmalı ve mutlaka araştırılmalıdır. Mamografi çekilmeli ve gerekirse biyopsi alınmalıdır.
Eğer meme büyümesi için bir neden bulunamamışsa bu durumda meme büyümesinin tipini ve yağ dokudan mı yoksa meme bezi dokusundan mı kaynaklı tespit etmek için hastaya muayene sonrası ultrason yapılmalıdır.
Jinekomasti olup olmadığınız anlamak için, mutlaka ilgili uzmanla görüşmelisiniz. Muayeneden sonraki duruma göre aşağıdaki testler istenerek rahatsızlığınıza kesin bir teşhis konulabilir:
- Karaciğer fonksiyon testleri ve hormon çalışmaları dahil olmak üzere kan testler
- İdrar testleri
- Memenizin küçük ölçekli bir röntgeni (mamogram)
- Küçük bir meme dokusu örneği (biyopsi) alınabilir ve kanser hücreleri açısından kontrol edilebilir
Yukarıda da söylediğimiz gibi, jinekomasti teşhisi bu testlere gerek kalmadan da konulabilir. Tedavi planı ve teşhis süreci kişiye özgü olacaktır. Desteğe mi ihtiyacınız var? Bizi arayın.
Kimler Jinekomasti Riski Altındadır?
Jinekomasti, farklı zamanlarda farklı sebeplerle oluşabilir:
- Bebeklik: Yeni doğan erkek çocukların yarısından fazlasında göğüsler veya göğüs tomurcukları büyümüştür. Bu durum annenin östrojen seviyelerinden kaynaklanmaktadır. Büyümüş göğüsler genellikle birkaç hafta içinde kaybolur.
- Ergenlik: Ergenlik çağındaki erkeklerin yarısından fazlasında bir dereceye kadar göğüs büyümesi vardır. Testosterondaki düşüşler ve östrojendeki artışlar da dahil olmak üzere dalgalanan hormonlar meme dokusunun büyümesine neden olur. Hormon seviyeleri eşitlendikçe bu durum ortadan kalkar; tamamlanması yaklaşık altı ay ila iki yıl süren bir süreçtir.
- Yetişkinlik: Büyümüş göğüsler 50 yaş üstü erkeklerde daha sık görülür. Yaşlandıkça erkeklerin vücutları daha az testosteron üretir. Ayrıca östrojen üretimini ve meme dokusu büyümesini uyaran daha fazla vücut yağına sahip olabilirler.
Faydaları Nelerdir?
- Estetik görünümün düzelmesi
- Göğüs bölgesindeki orantısızlığın giderilmesi
- Fiziksel rahatsızlıkların azaltılması
- Özgüvenin artması
- Kıyafet seçiminde rahatlık
- Sosyal yaşamda rahatlama
- Spor yaparken kolaylık
- Enfeksiyon ve cilt problemlerinin önlenmesi
- Postürün (duruşun) iyileşmesi
- Psikolojik rahatlama
Riskleri Nelerdir?
Ameliyat sonrası genelde enfeksiyon ve kanamaya bağlı kan birikimi riski oldukça düşüktür. Nadiren de olsa her iki meme arasında büyüklük farkına bağlı asimetri olursa rötuş(tekrar ameliyat etmek) gerekebilir. Sarkmış meme başının taşındığı ameliyatlarda meme başında nekroz denen doku kaybı ve/veya his kaybı oluşabilir.
Ameliyat Öncesinde Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Ameliyat öncesi ve sonrası meme dokusundaki kan dolaşımının bozulup doku ölümü olmaması için sigara içen kişilerin sigarayı bırakması çok önemlidir. Ayrıca ameliyat sonrası kanama riskini en aza indirilmesi için hastaların 10 gün önceden aspirin, E vitamini almayı bırakması ve ameliyat sonrası da doktorunun aksi bir önerisi olmazsa 1 hafta süreyle kullanmaması gereklidir.
Ameliyat Sonrası Ne Yapılmalı?
Cerrahi her işlem, vücudumuzda travmayı atlatmak için zaman gerektirecek değişimler yaratır. Jinekomastide de durum bu şekildedir. Aktivitenin sınırlandırılması, vücudun yaralanmaya daha duyarlı olduğu bir dönemde iyileşmesine yardımcı olur ve iyileşme süresini hızlandırır. Cerrahların kesin rakamlarda farklılıklar göstermesi alışılmadık bir durum değildir, ancak genel olarak hasta, normal aktivitelere dönüş için aşağıdaki zaman çizelgesini bekleyebilir:
- Çoğu hasta işe ve diğer normal günlük aktivitelerine dönmeden önce bir veya iki gün izin alır.
- Ameliyattan sonraki ilk iki hafta yorucu aktivitelerden (tansiyonu artıracak herhangi bir şeyden) kaçınılmalıdır.
- Artan kardiyo ve düşük vücut aktivitesi ilk iki haftadan sonra devam edebilir
- En önemlisi, aksi belirtilmedikçe üst vücut veya göğüs antrenmanlarına dört hafta sonra kademeli olarak devam edilebilir.
İyileşme Ne Kadar Sürer?
İyileşme süresi, hastadan hastaya değişiklik gösterir. Kişinin yaşı, yaşam koşulları ve genel sağlık durumu bu noktada belirleyici olacaktır. İyileşme döneminde bol bol dinlenmek, sağlık bir diyet uygulamak ve özellikle ameliyatı takip eden günlerde zorlayıcı fiziksel aktivetelerden kaçınmak önemlidir. Doktorunuz gerekli tavsiyeleri size bizzat iletecektir. Bu durumda, size önerilenleri özenle uygulamanız, iyileşme sürenizi hızlandırmak için idealdir.
İyileşme süresi: Hafif gerginlik ve rahatsızlık genellikle dört haftaya kadar devam eder ve aktivite düzeyini etkileyebilir.
Jinekomasti Ameliyatı Kalıcı Mıdır?
Jinekomasti ameliyatı, cerrahi bir işlemdir ve en büyük avantajı hastalara kalıcı bir çözüm sağlamasıdır. Ameliyat esnasında fazla meme dokusu alınır ve hasta hayatına normal boyutlardaki göğüslerle devam edebilir. Yalnız kilo alımı, hormonal dengesizlik gibi spesifik durumlar meme dokusunda büyümeye yeniden neden olabilir. Ameliyat sonrasındaki süreçte sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek ve steroidler gibi jinekomastiye doğrudan yola açan etkenlerden uzak durmak bu bağlamda önemlidir.
Jinekomasti Korsesi Neden Kullanılır?
Jinekomasti korsesi, ameliyat sonrasında göğüs bölgesinde destek ve stabilizasyon sağlar. Hem şişliği azaltır hem de uygulama bölgesinde kanın ve diğer sıvıların birikmesinin önüne geçer. Üstelik korse kullanımı, dikişlerinizi koruyarak hissedeceğiniz ağrıyı hafifletme gibi avantajlar da sunacaktır. Ameliyat sonrası korse kullanımıyla ilgili gerekli direktifleri doktorunuz detaylıca anlatacaktır, bu önerileri özenle uygulamanız önemlidir.
Jinekomasti (Erkek Meme Büyümesi) Ameliyatı Fiyatları 2024
Her cerrahi işlemin fiyatı, hastanın özel durumuna bağlı olarak belirlenir. Üstelik alınacak ek hizmetler, hastanın ihtiyaçları, klinik şartlsrı gibi pek çok faktör de göz önünde bulundurulur. 2024 yılında erkek meme büyümesi ameliyatı fiyatı hakkında kesin bilgi edinmenin sağlıklı yolu danışmanlık almaktır. Kliniğimizi arayarak sorularınıza cevap bulabilir ve dilerseniz randevunuzu hızlıca oluşturabilirsiniz.
Dr. Arif Eroğlu ile Jinekomasti Tedavisi
Jinekomasti, erkeklerin hayat kalitelerini etkileyen bir rahatsızlıktır. Ağrıya ve hassasiyete sebep olduğu gibi utanç ve özgüven eksikliği gibi negatif duygular yaşanmasını da tetikler. Çoğu hasta, bu rahatsızlığa kalıcı bir çözüm bularak rahatlama arzusundadır. Bu yolculukta güvendiğiniz kişinin alanında uzman bir doktor olması da çok önemlidir. Çünkü seçeceğiniz doktor, işlem sonuçlarınız ve sağlığınız konusunda belirleyici olacaktır.
Dr. Arif Eroğlu, uzmanlığıyla pek çok hastanın hayat kalitesini artıran, deneyimli bir doktordur. Kliniğimizde her işlem detaylıca planlanır ve sağlığınız daima önceliğimizdir. Eğer sorularınız varsa veya görüşme için randevu oluşturmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz!
Jinekomasti Hkk. Sıkça Sorulan Sorular
Jinekomasti Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Tedavi edilmediğinde jinekomasti, fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir.
Erkeklerde Östrojen ve Testosteron Hormonlarının Dengesizliği Jinekomastiye Neden Olur Mu?
Evet, erkeklerde östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliği jinekomastiye neden olabilir. Özellikle östrojen seviyelerinin yüksek olması veya testosteron seviyelerinin düşük olması durumunda meme dokusu büyür.
Jinekomasti Devlet Karşılıyor Mu?
Türkiye’de devlet hastaneleri, tıbbi gereklilik durumunda jinekomasti ameliyatını karşılayabilir. Ancak estetik kaygılar nedeniyle yapılan müdahaleler genellikle SGK kapsamına girmez.
Jinekomasti Ameliyatı İz Kalır Mı?
Jinekomasti ameliyatı sonrasında oluşan izler çoğunlukla küçük ve belli belirsizdir. Doktorunuz izlerin minimal olmasını sağlamak için estetik dikiş teknikleri kullanacağından endişelenmenize gerek olmaz. İzlerin görünürlüğü kişinin cilt tipine ve ameliyatın yapıldığı bölgeye bağlı olarak değişir.
Jinekomasti Ameliyatı Kaç Saat Sürer?
Jinekomasti ameliyatının süresi 1-3 saat arasında değişiklik gösterir.
Ergenlik Döneminde Görülen Meme Büyümesi ile Yetişkinlik Döneminde Görülen Meme Büyümesinin Farkı Nedir?
Ergenlik döneminde görülen meme büyümesi genellikle geçicidir ve hormonların dengelenmesiyle kendiliğinden düzelir. Yetişkinlik döneminde görülen meme büyümesi ise kalıcı olabilir ve sıklıkla cerrahi müdahale gerektirir.
Erkek ve Kadında Meme Büyümesinin Farklılığı Nasıl Anlaşılır?
Erkeklerde meme büyümesi genellikle jinekomasti nedeniyle olur ve glandüler doku büyümesiyle karakterizedir. Kadınlarda meme büyümesi doğal bir süreç olup, adet döngüsü, gebelik ve emzirme gibi hormonal değişikliklerle ilişkilidir. Erkeklerdeki meme büyümesi, altında yatan hormonal dengesizlikler veya diğer sağlık sorunları nedeniyle ortaya çıkar.
Cerrah Arif Eroğlu 1971 yılında İzmir'de doğdu. 1993 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2001 yılında Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Estetik ve Plastik Cerrahi cerrahı unvanını aldı. 2003 yılından bu yana özellikle lazer lipoliz ile vücut şekillendirme konusunda yeni teknikler geliştirmiş ve bu alanda büyük başarılara imza atmıştır.
Cerrah Arif Eroğlu 1971 yılında İzmir'de doğdu. 1993 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2001 yılında Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Estetik ve Plastik Cerrahi cerrahı unvanını aldı. 2003 yılından bu yana özellikle lazer lipoliz ile vücut şekillendirme konusunda yeni teknikler geliştirmiş ve bu alanda büyük başarılara imza atmıştır.
Op. Dr. Ahmet Arif Eroğlu'ndan randevu almak için, doktorumuza iletişim sayfamızdan, tedavi formundan ya da direkt arayarak ulaşabilir ve randevu alabilirsiniz.
Dr. Arif Eroğlu, 1993 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur ve ardından Paşabahçe SSK Hastanesi ve Ankara Dış Kapı SSK Hastanesi'nde çalışmıştır.
Bu bilgiler ışığında, Op. Dr. Ahmet Arif Eroğlu'nun hizmetlerinden ve uzmanlık alanlarından yararlanabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için hakkımda sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Uzmanlık alanı estetik ve plastik cerrahidir. Kendisi vücut güzelliği, yaşlanma karşıtı tedaviler, estetik ve modern prosedürler konusunda uzmanlaşmıştır. Dr. Eroğlu, estetik cerrahi alanında bilgi ve deneyimini kullanarak hastalarına hizmet vermektedir.
Op. Dr. Arif Eroğlu, çeşitli estetik ve cerrahi prosedürlerde uzmanlaşmıştır. Bu prosedürler arasında:
- Vücut güzelliği
- Yaşlanma karşıtı tedaviler
- Modern estetik prosedürler
bulunmaktadır.
Dr. Eroğlu, hastalarının bireysel ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarak estetik görünümlerini iyileştirmeyi hedefler.
Op. Dr. Arif Eroğlu, yaşlanma karşıtı tedavilerde modern ve bilimsel yaklaşımlar kullanmaktadır. Bu tedaviler arasında botoks, dolgu uygulamaları, cilt gençleştirme yöntemleri ve ameliyatsız yüz germe teknikleri yer almaktadır. Dr. Eroğlu, her hastanın yaşlanma belirtilerini değerlendirerek kişiye özel tedavi planları oluşturur. Bu sayede doğal ve etkili sonuçlar elde edilmektedir.
Size Ulaşalım
Jinekomasti: Tedavi Özeti
Jinekomasti, erkeklerde iyi huylu, aşırı meme gelişimi olarak tanımlanmaktadır. Bazı çalışmalar, her 3 erkekten birinde jinekomastiye rastlandığını belirtmektedir. Jinekomasti ameliyatı, fazla meme dokusunun ve yağının kesin, anında ve kalıcı olarak yok edilmesini sağlar. Ameliyatsız tedaviler de yardımcı olabilir, ancak jinekomastiyi düzeltmenin en etkili yolu cerrahi müdahaledir.
Operasyon Sayısı
1
Operasyon Süresi
1-3 Saat
Anestezi
Genel
Hassasiyet Süreci
2 Hafta
İşe Dönme Süresi
-
Tam İyileşme
2 Ay
Sonuçların Kalıcığı
Kalıcı
Hastanede Kalma
-
Önemli Uyarı: Kısa bir özet olacak şekilde tamamen bilgilendirme amaçlı bir alandır. Kişiye özel veriler konsültasyon sonrası doktorumuz tarafından size söylenecektir.